Supă pho vegetariană

Preparare

Pregătim condimentele uscate: într-o tigaie uscată prăjim anasonul stelat, cuișoarele și piperul. Pregătim ghimbirul și ceapa – e o muncă în plus, dar e foarte importantă: la foc maxim, în tigaia încinsă, prăjim ghimbirul și ceapa tăiate în două, cu partea tăiată în jos, până se înnegresc. Dacă aveți aragaz, atunci le puteți prăji la foc deschis. Turnăm supa de bază într-o oală și adăugăm condimentele, ghimbirul, ceapa, zeama lăsată de ciuperci și ciupercile feliate. Le punem la fiert și le lăsăm să fiarbă la foc mic 20 de minute, pentru ca zeama să preia aroma condimentelor. La sfârșit, adăugăm legumele pe care le fierbem scurt cca. 30 de secunde, ca să rămână crocante. Tăiețeii de orez îi înmuiem în apă fierbinte. La servire turnăm supa fierbinte peste tăieței, punem legume în fiecare porție și punem și sosurile și gustările separat în boluri mici, ca să servească fiecare după gust.

înapoi la listă