Jamie înlătură mitul stresului de Crăciun, iar dacă îi dăm crezare, vom redobândi însuşi Crăciunul.
Dacă urmăm sfaturile lui Jamie, vom fi mai liniştiţi, mai organizaţi şi pregătiţi, iar masa de Crăciun cu siguranţă va fi un succes real. În opinia lui, este foarte importantă calitatea ingredientelor. Pe Jamie îl vor vizita experţii de gâşte şi curcan, oferindu-ne sfaturi despre aspectele la care trebuie să fim atenţi când selectăm cea mai bună carne de pasăre. Jamie şi Brian, grădinarul, caută şi ceva zarzavaturi în grădină, iar Gennaro, mentorul italian al lui Jamie, se prezintă şi el ca să prăjească ceva castane.
Jamie ne dezvăluie secretul fripturilor perfecte şi ne oferă sugestii despre cum să preparăm şi să prăjim carnea de pasăre, cum putem pregăti cartofii prăjiţi perfecţi, cum să decorăm cele mai grozave salate şi cum să gătim senzaţionala plăcintă cu carne. Urmând sfaturile şi sugestiile lui Jamie, pregătirile culinare de Crăciun vor fi lipsite de orice stres întotdeauna.