Avem senzaţia că cina de Crăciun fusese dintotdeauna aşa cum o cunoaştem, însă de fapt este o invenţie surprinzător de recentă.
Jimmy Doherty încearcă să descopere originile istorice ale bucatelor de Crăciun şi evoluţia lor în era producţiei în masă. Jimmy a petrecut câteva luni crescând şi preparând propria masă de la zero – ca să afle dacă va avea gust mai bun decât curcanul modern şi alte gustări oferite de fermele şi fabricile care deservesc supermarketurile uriaşe. Reţeta lui Jimmy din 1845 pentru budinca de Crăciun, cu ornamente de argint şi din burtă de vită, este maturată timp de câteva luni înainte de servire, însă oare va avea gust mai bun decât budinca modernă, încălzită la cuptorul cu microunde? Oare îşi va putea cultiva propriile zarzavaturi cioturoase autohtone (cartofii, varza de Bruxelles, morcovii) în pofida atenţiei nedorite din partea numeroşilor dăunători, astfel încât să fie pe măsura echivalentelor lor spălate, clasificate şi uniformizate din supermarketuri? Cel mai bun prieten al lui Jimmy, Jamie Oliver, va decide care masă de Crăciun va fi declarată câştigătoare.