Șalău Cu Sos De Vin

Ușor
Medie

Preparare

Turnăm ulei într-o cratiţă şi călim hașmele, cimbrişorul, ienibaharul şi țelina apio. Completăm cu vin şi le fierbem puţin. Adăugăm smântâna dulce, amestecăm şi lăsăm sosul să se îngroaşe. Înainte de servire, adăugăm cubuleţele de unt şi le amestecăm. Tăiem şalăul în două bucăţi mai mari şi crestăm pielea. Asezonăm carnea cu sare şi piper. Încălzim ulei de măsline într-o tigaie, apoi prăjim bucăţile de peşte pe ambele feţe timp de 3-4 minute, începând cu partea cu piele. După asta, scoatem peştele din tigaie şi îl lăsăm să se odihnească timp de 2 minute. Servim peștele cu cartofi fierţi sau prăjiţi stropiţi cu sos. Decorăm cu pătrunjel verde.

înapoi la listă