Emisiune asociată:

Ce Găsim În Frigider?
1. sezon 2. parte
Preparare
Amestecăm năutul cu chimionul şi o lingură de ulei de măsline într-un vas de mărime medie. Le presăm un pic cu furculiţa – zdrobim doar circa o cincime din năut. Într-o tigaie încălzim o lingură de ulei de măsline, adăugăm caperele şi le prăjim, apoi adăugăm usturoiul mărunţit, ceapa roşie feliată şi prazul tăiat în fâşii, apoi le călim. Adăugăm spanacul, îl înăbuşim 1-2 minute, până când se înmoaie, apoi îl condimentăm cu sare, piper şi nucşoară. Îl amestecăm cu năutul, completăm cu smântână dulce şi îl mutăm într-un vas termorezistent. Condimentăm feliile de somon cu sare şi piper, aranjăm năutul pe suprafaţa spanacului, punem un pic de unt pe feliile de somon şi le prăjim în 15-20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până când mijlocul somonului îşi schimbă culoarea. După ce le scoatem din cuptor, le presărăm cu nuci caju prăjite într-o tigaie uscată şi le servim imediat.