Emisiune asociată:

Rețete Din Toată Lumea
1. sezon 11. parte
Preparare
Pentru umplutură, se pun la fiert zahăr, apă, batonul de scorţişoară şi câteva felii de coajă de lămâie. Se lasă până la 100°C, verificând cu un termometru. Făina se amestecă bine cu 50 ml de lapte, iar laptele rămas se pune la fiert cu miezul de la o păstaie de vanilie. După fierbere, se adaugă la amestecul făcut cu făină, apoi se adaugă în fir subţire şi siropul de zahăr şi se amestecă timp de zece minute, pentru a se răci. Amestecând încontinuu, se adaugă gălbenuşurile. Se acoperă şi se pune deoparte. Cuptorul se încălzeşte la 280-290°C. Aluatul se introduce în forme de brioşe, prin apăsare. Formele se umplu trei sferturi cu cremă, după care se pun în cuptorul fierbinte, pentru 8-10 min. Se pot forma mici pete negre la suprafaţă. La servire, se presară cu zahăr şi cu scorţişoară.
Fotograf Katalin Sándor