TV Paprika Logo

Sarmale cu mărar opărit

Preparare

Pentru sarmale călim ceapa în ulei, adăugăm ardeii tăiați mărunt, apoi boiaua și lăsăm să se răcească puțin. O luăm de pe foc și o amestecăm cu carnea tocată fin cu un cuțit, cu orezul și pasta de roșii. Între timp, scobim cotorul verzelor și scufundăm căpăţânile întregi în apă clocotită pentru câteva minute, până când frunzele se înmoaie. Când s-au răcit puțin, desfacem frunzele.
Umplem frunzele în formă de pâlnie cu umplutura de carne și condimente.
Dăm varza cu sare și piper, adăugăm legumele și oțetul și le lăsăm deoparte.
Între timp facem o bază de tocană cu uleiul, ceapa și boiaua roșie într-o cratiță mare în care să încapă şi sarmalele și varza, apoi adăugăm carnea tăiată cubulețe.
Când totul este gata, montăm mâncarea.
Așezăm un strat de varză tăiată subţire peste baza de tocană pregătită în cratița mare, apoi un strat sarmale, după care le presărăm cu slănină tăiată mărunt. Continuăm așezarea straturilor în acest fel și apoi încălzim totul la foc foarte mic. Dizolvăm pasta de roşii într-o o lingură din zeama de gătit și le turnăm peste varză. În acest moment nu mai amestecăm și doar scuturăm cratiţa, apoi adăugăm mărarul și gătim la foc mic până când este gata.

înapoi la listă