Emisiune asociată:

Să Gătim Sănătos Cu Pepe
1. sezon 5. parte
Preparare
Se frământă aluat din diferitele tipuri de făină, unt moale, apă şi sare, se pune în frigider pentru puţin timp. După 30 de minute, se scoate şi se transferă într-o formă rotundă unsă cu unt şi presărată cu făină sau tapetată cu hârtie pentru copt. Se pune la copt pentru zece minute. Între timp, se curăţă de coajă sfecla fiartă şi se taie bucăţi mai mici. Într-o tigaie se pun la prăjit ceapa tăiată cubuleţe, usturoiul pisat, se adaugă sfecla şi se lasă la călit împreună. După aceea, se lasă la răcit. Peste aluatul copt şi răcit se adaugă umplutura cu sfeclă şi ceapă. Se sfărâmă cu mâna brânza de capră şi se pune deasupra, se toarnă smântâna lichidă amestecată cu ouă şi cu smântână simplă. Se pune la copt timp de 30-40 de minute, până se rumeneşte la suprafaţă.
Fotograf: Katalin Sándor