Tartă Cu Prune Şi Marţipan

Medie
Medie
Multă

Preparare

Pentru blat, tăiem untul în cubuleţe, pe care le amestecăm într-un vas mare cu făina şi sarea. Adăugăm atâta apă, cât să obţinem un aluat elastic, dar nu lipicios. Îl frământăm repede, apoi îl înfăşurăm în folie şi îl punem în frigider, pentru o oră. Îl întindem, îl punem într-o formă rotundă de tartă, îl împungem cu furculiţa şi-l punem înapoi în frigider pentru încă o jumătate de oră. Între timp, încălzim cuptorul la 180-200 de grade. Punem hârtie de copt peste aluat şi linte, ca greutate, apoi îl coacem timp de 10 minute, apoi scoate hârtia şi linte şi continuăm să-l coacem încă 5 minute. Pentru umplutură, tocăm migdalele cu zahărul, adăugăm restul ingredientelor, în afară de prune şi continuăm să le tocăm. Ungem pişcotul cu umplutura. Tăiem prunele în două, scoatem sâmburii, le tăiem în felii subţiri şi le aşezăm pe prăjitură, în formă de evantai. Coacem prăjitura 25-30 de minute, până când e gata. Totul e gata, când umplutura se ridică şi fructele se înmoaie. Aşteptăm să se răcească de tot, înainte să-l feliem. Batem smântâna rece, până când obţinem frişca, pentru început mai încet, apoi treptat mai repede. Între timp, adăugăm zahărul şi extrasul de vanilie.

înapoi la listă