Emisiune asociată:
Cum Să-Ţi Hrăneşti Familia
1. sezon 9. parte
Preparare
Pentru aluatul de clătite, amestecăm într-un vas ingredientele uscate. Într-un alt vas, batem uşor ouăle şi gălbenuşurile, apoi le amestecăm cu mixul de făină. Turnând constant, adăugăm laptele şi untul topit. Punem amestecul în frigider pentru o oră, apoi facem 18 clătite pe care le aşezăm pe o farfurie tapetată cu hârtie de copt şi le lăsăm la frigider cel puţin 2 ore. Pentru umplutură, cernem zahărul pudră într-un vas, apoi îl amestecăm cu mascarpone. Amestecăm gemul. Dacă e prea gros, îl fierbem cu puţină apă, ca să fie tartinabil. Punem clătitele în straturi cu umplutura. Aşezăm pe fundul unei forme de tort prima clătită, apoi o ungem cu 2 -3 linguri de umplutură cu mascarpone, apoi o altă clătită şi iar mascarpone. Fiecare a treia clătită o ungem cu gem. Lăsăm ultima clătită goală, apoi lăsăm tortul şi restul de mascarpone în frigider 2 ore sau peste noapte. Scoatem tortul din frigider, scoatem forma de tort şi ungem tortul cu crema rămasă. Înainte de servire, îl presărăm din belșug cacao neîndulcită.
Fotograf Katalin Sándor