Cremșnit Cu Lichior De Ouă

Medie
Medie
Multă

Preparare

Aluatul de foitaj se întinde dublu față de mărimea tăvii în care vom prepara cremșnitul. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt, se pune și deasupra o foaie de hârtie de copt, precum și o altă tavă, pentru greutate, după care se introduce în cuptor, la 180 de grade, până aluatul devine auriu. După coacere, foaia de aluat deasupra se taie în dreptunghiuri. Pentru cremă, se pun la fiert 700 ml de lapte aromat cu vanilie măcinată, gălbenușurile se amestecă cu zahăr, apoi cu amidon și făină, adăugând încontinuu laptele rămas, în cantitate de 300 de ml. Apoi, se amestecă cu laptele aromat cu vanilie și se fierbe până se face cremă. După răcorire, în cremă se încorporeză și untul. Gelatina se înmoaie în puțină apă, se încălzește și se iadaugă împreună cu lichiorul de ouă în crema răcită. Crema se toarnă între foile de cremșnit și se va dă la frigider 12 ore.

înapoi la listă