Emisiune asociată:
Retete Din Toata Europa
1. sezon 6. parte
Preparare
Carnea tocată se amestecă cu chiflele înmuiate și stoarse, se adaugă un cartof ras și un cățel de usturoi. Se condimentează cu sare, cimbru proaspăt și piper. Se formează chiftele și se introduc în baie de ulei și unt pentru prăjit.
Cartofii curățați de coajă și tăiați bucăți se fierb în apă sărată, se strecoară, se zdrobesc și se vor servi la chiftele cu unt topit deasupra.
Pastă de vinete:
Vinetele se coc în cuptor, se curăță de coajă și se amestecă bine cu ceapă albă tăiată mărunt și cu usturoiul. La gălbenuș se adaugă muștar și, prin turnarea uleiului în fir subțire, se face un sos gros. Sosul se condimentează cu sare, zeamă de lămâie și piper, după care se amestecă cu vinetele cu ceapă. Pasta de vinete se presară cu pătrunjel tăiat mărunt. Se servește cu pâine prăjită sau ca garnitură la chiftele.