Emisiune asociată:
Gusturile Italiei Cu Antonio Passarelli
Preparare
Se separa cu mare atentie galbenusurile si albusurile. Se bat prima data galbenusurile cu jumatate din zahar, pina ca sa fac spuma. Apoi se adauga mascarpone, cate o lingura de o data pina cand obtinem o crema foarte tare. Se pune in frigider. Se bat separati albusurile – atentie nu trebuie sa fie nici o urma de galbanusuri sa se poate bat ferm-, se pune un strop de sare. Dupa ca sau batut un pic se adauga zahar treptat. Cand sunt albusurile tari se pot amesteca cu crema mascarpone, de obicei nu intra toata cantitatea, depinde de cat este de groasa si tare crema mascarpone . Se amesteca incet de jos spre sus, fara a brutalita crema . Se face o cafea amara, mai lunga. Se trec piscoturile in cafea, fare sa se lase prea moi, si se face un strat de piscoturi, unul de crema groasa, unul de piscoturi si unul de crema. Se pudreasa cu cacao amara. Se lasa in frigider min. 4 ore.