Ananas Pe Gratar Cu Miere Cu Sos De Cognac Si Merişoare Confiate

Ușor
Medie

Preparare

Ananasul se taie în patru longitudinal în aşa fel încât fiecare parte să aibă frunză. Acestora li se scoate cotorul şi se pun pe grătar după ce în prealabil au fost bine unse cu mierea de albină. Se lasă pe grătar până când acesta se pătrund şi capătă urmele specifice grilului. În tot acest timp într-o crăticioară, în puţin ulei încins se pun merişoarele la călit împreună cu 3 linguri de miere şi zahărul vanilat timp de 1 min. Se adaugă coniacul, se flambează, se adaugă apoi apă. Se lasă pe foc până când compoziţia scade până la jumătate din cantitatea iniţială şi se adaugă untul. Într-o farfurie întinsă dreptunghiulară se aşează bucăţile de ananas peste care se aşează sosul de merişoare.

înapoi la listă