Emisiune asociată:

Crăciunul La Tv Paprika
2. sezon 4. parte
Preparare
Se toaca foarte subtire telina si ceapa
Punem ceapa la distuit in ulei de masline
Apoi adaugam cele doua tipuri de carne bucata intreaga
Lasam un pic sa se rumeneasca
Se adauga piureul de rosii si un pic de apa calda
Sare
Piper
Se lasa la foc foarte incet 2 ore, se amesteca din cand in cand
Se verifica numai daca mai trebuie apa
Apoi facem un risotto ”uscat ”, adica il lasam un pic mai uscat
Calim ceapa in unt, taiata subtire
Stingem cu vin alb
Adaugam orezul
Lasam un pic sa se prajeasca
Si apoi incet incet adaugam supa
Cand este gata il punem intr-o tava sa se raceasca
Cand este caldut incorporam cele doua oua si un pic de sos de rosii
Gatim classic mazare
Taiam subtire o ceapa alba , distuim , stingem cu vin alb si apoi punem mazare .
Tocam cu un cutit sau cu un aparat carnea , foartea marunt
Adaugam mazarea coapta la carnea cu sos si carnat tocat foarte marunt .
Facem o besamel, cu unt si faina si apoi adaugam lapte, sare, piper si nucsoara
Si l-amestecam la sosul cu carne, mazare si carnati
Asta va fi umplutura.
Luam in mana o minge de orez, facem o gaura in ea si punem umplutura de sos cu besamel si inchidem mingea
Il trecem in albus batut si apoi in pesmet si prajim in mult ulei.
Le lasam la scurs inainte de a le servi pe hartie absorbanta.
(Foto: Katalin Sándor)