ARANCINI ALLA MONTALBANO

Preparare

Se toaca foarte subtire telina si ceapa

Punem ceapa la distuit in ulei de masline

Apoi adaugam cele doua tipuri de carne bucata intreaga

Lasam un pic sa se rumeneasca

Se adauga piureul de rosii si un pic de apa calda

Sare

Piper

Se lasa la foc foarte incet 2 ore, se amesteca din cand in cand

Se verifica numai daca mai trebuie apa

Apoi facem un risotto ”uscat ”, adica il lasam un pic mai uscat

Calim ceapa in unt, taiata subtire

Stingem cu vin alb

Adaugam orezul

Lasam un pic sa se prajeasca

Si apoi incet incet adaugam supa

Cand este gata il punem intr-o tava sa se raceasca

Cand este caldut incorporam cele doua oua si un pic de sos de rosii

Gatim classic mazare

Taiam subtire o ceapa alba , distuim , stingem cu vin alb si apoi punem mazare .

Tocam cu un cutit sau cu un aparat carnea , foartea marunt

Adaugam mazarea coapta la carnea cu sos si carnat tocat foarte marunt .

Facem o besamel, cu unt si faina si apoi adaugam lapte, sare, piper si nucsoara

Si l-amestecam la sosul cu carne, mazare si carnati

Asta va fi umplutura.

Luam in mana o minge de orez, facem o gaura in ea si punem umplutura de sos cu besamel si inchidem mingea

Il trecem in albus batut si apoi in pesmet si prajim in mult ulei.

Le lasam la scurs inainte de a le servi pe hartie absorbanta.

(Foto: Katalin Sándor)

înapoi la listă