Ardei umpluți

Preparare

Amestecăm carnea tocată în proporție de unu la trei cu orezul fiert. Adăugăm sare, piper, un ou crud, amestecăm bine și umplem ardeii. Călim ceapa și țelina tocată în untură de porc. Adăugăm pasta de roșii. Condimentăm cu sare, zahăr și piper măcinat. Adăugăm frunzele de țelină, turnăm peste ele sucul de roșii și apă. Lăsăm ardeii umpluți să fiarbă în această zeamă. După ce s-au fiert, îi strecurăm iar dacă e cazul, îngroșăm zeama cu puțin rântaș.

Călim în puțin ulei ceapa și ciupercile tocate mărunt. Punem sare și piper după care le amestecăm cu ouăle și cu orezul fiert. Le fierbem 10 minute în apă sărată și condimentată cu piper.

Prăjim făina în unt topit, adăugăm sare și piper. Turnăm peste ea vin alb, zeama de pe ardei și smântână. Lăsăm să fiarbă după care adăugăm și mărarul verde.

 

înapoi la listă