Baclava

Medie
Medie
Multă

Preparare

Se amestecă bine nuca, zahărul, pesmetul şi scorţişoara. Se fierbe siropul. Untul se pune la topit şi se unge fundul tăvii. Foile de plăcintă se ung cu unt topit. Dedesubt se aşază patru foi de plăcintă, la suprafaţă, de asemenea, date cu unt, iar printre straturile de umplutură, câte două. Când se termină umplutura, iar prăjitura este gata, se taie bucăţele cu un cuţit ascuţit şi se poate orna cu migdale, fistic şi nuci. Bucăţile pot să aibă formă greptunghiulară sau romboidală. Se pune apă pe deasupra şi se pune în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 15 minute, apoi, la 160°C, până devin aurii. Când se scot din cuptor, se toarnă siropul peste ele. Se lasă la odihnit patru-cinci ore sau o noapte, ca siropul să pătrundă peste tot.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă