Emisiune asociată:
De La Fermă În Farfurie, Cu Prăjiturela
1. sezon 5. parte
Preparare
Prepararea siropului:
Într-o crăticioară mică, pune zahărul (sau mierea) și 250 ml de apă. Adu la fierbere la foc mediu, amestecând până când zahărul se dizolvă complet.
Adaugă crenguțele de cimbru și lavandă proaspătă în siropul fierbinte. Oprește focul și acoperă cratița cu un capac.
Lasă siropul să se infuzeze timp de 15-20 de minute, până când se răcește și capătă o aromă intensă de lavandă și cimbru.
Strecurarea siropului:
După ce siropul s-a răcit, strecoară-l pentru a îndepărta crenguțele și florile de lavandă și cimbru.
Lasă siropul să se răcească complet.
Pregătirea băuturii:
Într-o carafă mare, combină siropul de cimbru și lavandă cu sucul de lămâie proaspăt stors.
Adaugă restul de apă (750 ml) și amestecă bine.
Gusta băutura și ajustează dulceața sau aciditatea, adăugând mai multă apă, zahăr sau suc de lămâie, după preferințe.
Servirea:
Umple paharele cu cuburi de gheață și toarnă băutura răcoritoare.
Decorează cu felii de lămâie, flori proaspete de lavandă și cimbru.