Bienenstich

Medie
Medie
Multă

Preparare

Drojdia cu zahăr se pune la fermentat în lapte, apoi, adăugând și celelalte ingrediente, se frământă. Într-un bol tapetat cu făină, se lasă la dospit timp de 30 de minute. După aceea, aluatul se frământă din nou, se pune într-o tavă și se lasă din nou la dospit, sub o folie, încă 30 de minute. Pentru glazură, se pun ingredientele la fiert, apoi se lasă la o parte. Se întinde glazura în strat uniform peste aluat, apoi se dă tava la cuptor, la 190 de grade, timp de 20 de minute. Pentru prepararea cremei, se pun la fiert laptele și frișca lichidă. Ouăle se bat spumă cu zahăr, se adaugă vanilie, după care se amestecă cu laptele fiert. Se toană compoziția înapoi în oală, apoi se fierbe până când se face cremă, amestecând continuu. În crema răcorită, se încorporează untul bătut spumă. Apoi, la crema răcită în totalitate, se adaugă frișca bătută. Aluatul copt se taie în două. Între blaturi se toarnă crema. Până la servire, se va ține în frigider.

înapoi la listă