Biluțe din biscuiți

Preparare

Mărunțim biscuiții într-un robot de bucătărie după care adăugăm brânză mascarpone și frământăm un aluat. Consistența e potrivită când se leagă bine, nu crapă, dar nici nu se scurge. În loc de mascarpone putem folosi și cremă de brânză. Nu trebuie să mai adăugăm zahăr, fiindcă biscuiții sunt destul de dulci, iar eu nu mi-am complicat treaba să scot crema dintre ei. Aluatul îl ținem în frigider minim 30 de minute, dar se poate și mai mult. Îl putem frământa chiar și cu o zi înainte. Așezăm hârtie de copt pe o tavă sau o farfurie mare. Să alegem o tavă care încape în frigider! Modelăm biluțele cu mâinile umezite, le așezăm pe hârtia de copt după care le punem din nou în frigider să se odihnească. Două treimi din cantitatea de ciocolată o topim deasupra aburului după care adăugăm restul de o treime. Prin această împărțire în treimi temperăm ciocolata și se va solidifica frumos, fără pete. Scoatem biluțele din frigider și cu ajutorul unei lingurițe turnăm ciocolata albă topită peste ele și lăsăm să se prelingă frumos. Le punem din nou în frigider.

înapoi la listă