Bol de orez cu somon marinat şi cu sparanghel

Preparare

Radem ghimbirul și usturoiul, le amestecăm cu mierea, cu sosul de soia, cu oțetul de orez și cu o jumătate din semințele de susan. Punem feliile de somon în această marinadă timp de cel puțin o oră sau peste noapte, apoi le scoatem din frigider și le lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Transferăm bucățile marinate într-un vas termorezistent, ungem partea de sus cu puţină marinadă și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20 de minute.

Între timp, gătim orezul pentru sushi până se înmoaie și-l scurgem.

Spălăm sparanghelul, rupem capetele lemnoase, nu le folosim. Tăiem sparanghelul curățat astfel pe lungime în patru bucăți. Încingem uleiul de susan într-o tigaie, adăugăm usturoiul și ghimbirul, apoi sparanghelul tăiat felii și prăjim timp de unu-două minute, amestecând constant. Între timp, presărăm deasupra semințele de susan rămase, pentru a le rumeni puțin.

Pentru servire, punem orezul și sparanghelul prăjit într-un bol și punem o felie de somon, felii de castravete și ridiche alături. Se servește cu puțin sos chili dulce și coriandru proaspăt.

înapoi la listă