Brioşe Cu Morcovi Şi Cu Cremă De Ciocolată Şi Nuga

Ușor
Medie
Medie

Preparare

Morcovii se dau pe o răzătoare cu găuri mici. Se toarnă deasupra zeamă de lămâie. Ouăle se separă. Gălbenuşurile se freacă cu zahăr şi cu unt topit. Albuşurile se bat spumă cu sare. Făina se amestecă cu praf de copt şi cu scorţişoară, apoi se amestecă uşor totul. După aceea, aluatul se toarnă în formele pentru brioşe căptuşite cu coşuleţe de hârtie. Pentru cremă, se bate spumă frişca lichidă, se adaugă mascarpone, miere şi zeamă de lămâie. Ciocolata amăruie împreună cu frişca lichidă se pun la topit la baie de apă, se adaugă unt de migdale şi se lasă să se amestece. Când crema de ciocolată şi nuga se răcesc, se amestecă cu brânza aromată mascarpone. Crema pregătită se toarnă într-un poş şi se ornează brioşele cu morcovi răciți.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă