Brownie cu unt de arahide și gem

Preparare

Topim ciocolata împreuna cu zahărul și untul pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.

Pe baie de aburi – punem ciocolata, zahărul și untul într-un bol termorezistent pe care îl punem peste o cratiță în care fierbe apa la foc mic. Avem grija ca fundul bolului sa nu atingă apa. Amestecăm ocazional, până se topesc ciocolata și untul.

Transferăm compoziția într-un bol mai mare, amestecăm cu un tel pentru a se răci ușor, apoi adaugam, pe rand, cele 3 ouă – nu adăugăm următorul ou până nu se incorporeaza precedentul

După ce am încorporat ouăle, cernem în bol cacaoa, apoi făină

Amestecăm până la omogenizare, apoi adăugăm vanilia și mai amestecăm puțin.

Transferăm compozitia intr-o tava de 20/30 cm, tapetata cu hartie de copt.

Cu ajutorul unei lingurite punem din loc în loc untul de arahide si gemul și facem spirale pentru a le ingloba în compoziție.

Coacem la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 30 de minute (funcția ventilatie).

O lăsăm sa se raceasca in tava, apoi o taiem cuburi.

înapoi la listă