Emisiune asociată:

Un Ochi Pe Faţă Şi Unul Pe Dos
2. sezon 14. parte
Preparare
Măsurăm cantitatea de orez cu un pahar de 200 ml, o punem într-o oală și turnăm 2 pahare de lapte peste ea. O punem la fiert la foc mic. Când a fiert deja 1-2 minute, oprim focul și acoperim oala. În 5-10 minute vom putea observa cum bobițele mici Arborio absorb întreaga cantitate de lapte. În acel moment, mai turnăm un pahar de lapte în oală, amestecăm și o punem din nou pe foc. Mai repetăm o dată, de două ori până se înmoaie orezul. La sfârșit adăugăm și frișca.
Batem gălbenușurile de ou cu zahăr și vanilie și le adăugăm la orez la ultima fază de fierbere și lăsăm să dea un clocot.
Albușurile le batem cu 100 g de zahăr și le adăugăm la compoziția cu orez după care punem tot amestecul într-o tavă înaltă de 6 cm, unsa cu unt si presărată cu pesmet.
În momentul servirii, adăugăm gem de piersici, zahăr pudră.
Foto: Katalin Sándor