Cantucci

Ușor
Ieftin
Multă

Preparare

Toate ingredientele se amestecă într-un bol, dar alunele şi ciocolata se adaugă numai după ce aluatul s-a legat bine. Îl frământăm cu mâna până se leagă, dar să nu ne surprindă faptul că va rămâne foarte lipicios. Ne poate ajuta puţină făină pe mână. Formăm două rulouri din aluat, le aşezăm într-o tavă şi le coacem la 180 de grade, timp de 20-25 de minute. Le scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească puţin, apoi setăm cuptorul la 140 de grade. Rulourile coapte, tăiate pe diagonală în felii de 1-2 cm, se așază în aceeaşi tavă şi pot fi date la cuptor, la uscat. La cea de-a doua coacere, biscuiţii nu se vor coace, ci se vor usca. Atunci se poate decide gradul de uscare şi, în funcţie de preferinţe, pot fi lăsaţi în cuptor 5-12 minute. În tot acest timp, putem să-i încercăm ori de câte ori vrem, ca să ne convingem că au căpătat consistenţa dorită.

înapoi la listă