TV Paprika Logo

Carne de porc afumată la cuptor cu varză și mămăligă

Preparare

Într-o tigaie mare, prefierbem carnea de porc, coastele și ceafa de porc în multă grăsime, iar când carnea este aproape fiartă și s-a scurs grăsimea din ea, o scoatem pe o farfurie. Spălăm și stoarcem 5 kg de varză murată și o prăjim în grăsimea scursă din carne. Într-o cratiță, aducem apă la temperatura de fierbere, adăugăm o lingură mare de grăsime și puțină sare. Turnăm încet-încet mălaiul, amestecând treptat. Amestecăm ușor până se îngroașă – se face mămăligă. Într-o tavă de copt mare și adâncă, începem să punem mai întâi varza, apoi carnea, urmată de încă un strat de varză. În acest moment, putem presăra deasupra câteva cubulețe de slănină afumată. Urmează mămăliga, apoi mai multă varză și din nou carne. Finalizăm stratificarea cu mămăligă. Dacă a mai rămas ceva, putem acoperi cu mai multă varză. Se poate face stratificat cu brânză de vaci în loc de varză.

înapoi la listă