TV Paprika Logo

Caserolă Cu Păstrăv Și Șalău

Ușor

Preparare

Mai întâi scoatem coloana vertebrală a păstrăvului, care se va adăuga din nou înainte de prăjit. Scoaterea coloanei la început este necesară pentru că evităm problemele cu oasele, însă merită să o adăugăm din nou pentru gust. Se sărează fileurile, se condimentează cu condimentele pentru pește, se picură deasupra zeama de lămâie și se adaugă la final chimenul. Adăugăm din nou coloana. Se toarnă puțin ulei de măsline în tigaie sau într-o tavă mai mică, se adaugă păstrăvul care se mai presară cu chimen și condimente pentru pește. Fileuri mijlocii de șalău se presară cu condiment pentru pește pe ambele părți, apoi se condimentează cu puțin chimen și usturoi zdrobit amestecat cu puțin ulei. După ce se condimentează bine pe ambele părți, se adaugă lângă păstrăv și se prăjesc împreună. Se prăjesc timp de 10 minute în cuptor cu flux de aer, până ce devin aurii. Se servesc cu salate colorate și lămâie. Lămâia este esențială pentru pește.

înapoi la listă