Cheesecake Ferrero Rocher

Preparare

Ametecăm într-un castron toate ingredientele și aluatul obținut îl întindem în forma de tort, inclusiv pe margini. Tarta o punem în cuptorul preîncălzit pentru 5-10 minute, pentru o pre-coacere. Până se face tarta, pregătim umplutura. Turnăm umplutura pregătită pe tarta pre-coaptă și răcită, pe care o punem la copt în cuptor ajustat la 140 de grade pentru aproximativ 60 de minute. Marginile ar trebui să iasă mai tari, iar mijlocul mai moale.Cheesecake-ul copt îl lăsăm la răcit. După ce s-a răcit, turnăm peste el glazura de ciocolată și punem alune de pădure mărunțite. Îl punem în frigider, pentru răcit, peste noapte.
Pe o baie de aburi, topim frișca și ciocolata amară. Adăugăm pasta/crema de alune de pădure și o lăsăm la răcit. În mixerul de bucătărie, batem ouăle cu miere și sare. Adăugăm ouăle, brânza de vaci și brânza philadelphia. Mixăm. La final, adăugăm și crema de ciocolată cu alune și amestecăm bine.
Pe baia de aburi, la un foc mic, topim ciocolata și untul. Când sunt omogenizate, adăugăm frișca și amestecăm bine.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă