Chiftea de cartof-dulce şi varză creaţă

Preparare

Îndepărtăm tulpinile groase ale verzei creţe și tăiem mărunt frunzele. Tăiem cartofii-dulci în felii mari și le tocăm mărunt într-un tocător electric. Adăugăm frunzele de varză și continuăm să le prelucrăm în mașina de tocat pentru a obține o masă de legume mărunțită.

Încălzim uleiul într-o tigaie și prăjim ceapa și usturoiul tocate mărunt. Condimentăm baza de ceapă cu sare și piper și adăugăm condimentele măcinate. Adăugăm cartofii-dulci tocați și varza creată și prăjim.

Transferăm legumele prăjite într-un castron, amestecăm cu făina de porumb și lăsăm să se răcească un pic pentru a putea fi modelată. Modelăm cu mâna chiftelele și le punem pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Le presărăm cu puțină sare, le stropim cu foarte puțin ulei de măsline, le punem în cuptorul preîncălzit la 200° C și le coacem timp de 20-25 de minute, până devin crocante.

În timp ce se prăjesc chiftelele, preparăm sosul de iaurt. Pentru asta, punem ingredientele într-un blender și le tocăm mărunt.

înapoi la listă