Chifteluţe (Kofta) Din Carne De Miel, Chipsuri De Pită, Muhammara

Medie
Medie
Medie

Preparare

Nucile se taie mărunt (a nu se măcina). Ardeii se spală, se şterg şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pun la cuptor la 200 de grade timp de 30-40 minute, până se înnegresc. După coacere, se pun într-o oală acoperită cu o folie şi se lasă să stea 15 minute, astfel coaja care trebuie îndepărtată se va desprinde cu uşurinţă de pulpa ardeilor. Se îndepărtează coaja, miezul şi seminţele. Căţelul de usturoi se va pisa în mojar cu sarea de mare grunjoasă, se adaugă ardeii tăiaţi, nucile mărunţite, zeama de lămâie, condimentele, apoi, treptat, se adaugă şi pesmetul. La sfârşit se va adăuga siropul de rodii. Se amestecă bine totul, se condimentează cu sare şi cu sirop de rodii. Înainte de servire, turnăm deasupra puţin ulei de măsline. Pentru chifteluţe, pulpa tocată de miel se va amesteca cu toate celelalte ingrediente. Le punem pe beţe de frigărui şi le prăjim în tigaie sau la grătar timp de aproximativ 3 min. pe fiecare parte. Când se rumenesc bine la suprafaţă, sunt gata. Pitele se taie în patru bucăţi, se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu sare şi, în cuptorul încălzit la 180 de grade, se vor coace până când devin aurii şi crocante.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă