Ciolan afumat fiert

Preparare

Caramelizăm zahăr în untură iar peste acesta, punem ceapa tăiată felii și varza murată, spălată și stoarsă. Amestecăm și stingem cu vin alb. Punem sare, piper măcinat, frunze de dafin și boabele de ienupăr și lăsăm să fiarbă înăbușit până ce se înmoaie pe jumătate. Fierbem jumătate din cantitatea de cartofi în zeama în care a fiert ciolanul și împreună cu cei cruzi, îi răzuim. Îi amestecăm cu oul, un pic de făină, cu sare și piper. Facem niște chiftele plate și le prăjim în puțină grăsime până devin crocante. Ceapa verde tăiată bucăți o călim în untură. Adăugăm hreanul, muștar, sare, piper apoi smântâna, amestecând-o înainte cu puțină zeamă din oală. Ciolanul fiert îl dezosăm, îl feliem și-l prăjim, apoi îl servim alături de varză și chifteluțele din cartofi.

înapoi la listă