Clătite coapte cu nuci și scorțișoară și ricotta cu prune chutney

Preparare

Clătitele:
Laptele, sifonul/apa minerală, ouăle, zahărul și un strop de sare le batem cu telul mixerului. Treptat, adăugăm făina, până obținem un aluat lichid suplu. Până e aluatul prea gros, agăugăm apă sau lapte. Încingem tigaia, la foc potrivit, adăugăm aproximativ jumătate de lingură de ulei de nucă de cocos și coacem, treptat, clătitele pe ambele părți. Clătitele obținute le ungem cu crema de nuci, rulăm, așezăm într-un vas termorezistent și acoperim cu umplutura de riccoto. Coacem la 170 de grade, aproximativ 25 de minute, până devin aurii. Se servește cu chutney de prune.
Umplutura de nuci
Frișca o aducem aproape de fierbere. Adăugăm nucile măcinate, scorțișoara și zahărul din trestie de zahăr. Fierbem aproximativ 2 minuțele.Lăsăm la răcit.
Umplutura de riccota:
Ouăle și zahărul din trestie de zahăr le batem cu mixerul ca să fie omogenizate. Apoi adăugăm riccota, coajă de lămâie și lapte, până se obține umplutura grosuță.
Chutney de prune
Ceapa tăiată în bucățele o punem în uleiul din vas și o călim până devine sticloasă. Spălăm prunele și mărul, le tăiem în bucăți mai mici. Le adăugăm în vas, alături de zahărul și apa pe care le fierbem. Apoi mixăm și adăugăm ghimbirul, scorțișoara, cuișoarele și anasonul. Lăsăm la fiert 15-20 minute până se amestecă toate gusturile. La final adăugăm oțet ume și fierbem.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă