Emisiune asociată:

Pe Gustul Lui Margó Bódi
2. sezon 9. parte
Preparare
Facem aluat pentru clătite. Batem ouăle, dar adăugăm și zahărul și zahărul vanilat. Apoi adăugăm făina și puțin lapte. Când totul este bine amestecat, adăugăm puțin ulei și puțină apă minerală, dacă doriți, apoi prăjim clătite uriașe într-o tigaie mare și le răsturnăm pe o planșetă presărată cu zahăr.
Pentru umplutură amestecăm zahărul, zahărul vanilat și smântâna în brânza de vaci și adăugăm coaja de lămâie rasă. Ungem clătita cu crema de alune și cu umplutura de brânză de vaci, apoi o presărăm cu căpșuni proaspete, tăiate cubuleţe. O rulăm cu grijă și când se răcește complet, o tăiem în felii mai mari. Se servește decorată cu zahăr pudră și căpșuni, eventual stropită cu sos de ciocolată.