Emisiune asociată:
De La Un Anotimp La Altul
1. sezon 9. parte
Preparare
Tăiem ceapa în felii subțiri și prăjim fulgii de nucă-de-cocos într-o tigaie fără grăsime până se rumenesc, apoi le punem deoparte până la utilizare.
Într-o tigaie mare încălzim uleiul și prăjim feliile de ceapă la foc mediu-mare, până se rumenesc. Le scoatem pe prosoape de hârtie, le condimentăm cu sare și le lăsăm deoparte.
Punem tigaia din nou pe foc și prăjim ghimbirul ras fin, usturoiul tăiat felii subțiri și pasta korma în ulei, la foc mediu-mare.
Când încep să miroasă, adăugăm roșiile și crema de nucă-de-cocos în tigaie. Gătim scuturând tigaia din când în când, până când roșiile încep să se sfărâme și sosul începe să se îngroașe.
Condimentăm ușor feliile de pește cu sare și le așezăm deasupra sosului de roșii.
Preîncălzim cuptorul la 170°C, introducem tava în cuptor și gătim peștele timp de 20 de minute.
Pentru servire, stropim cu suc de limetă proaspăt stoarsă și presărăm fulgi prăjiţi de nucă-de-cocos și felii de ceapă prăjită.