Emisiune asociată:

Antonio Și Michael În Bucătărie
1. sezon 20. parte
Preparare
Se pun in mixer unt cu zaharul
Cand sunt bine amestecate sa adauga mierea
Sa adauga coaja rasa de la o jumatate de portocala, si jumata de lime
Si esenta de vanilie
Se adauga treptat, ouale, dupa ce a fost batut un pic cu un tel .
Cand sa omogenizat putem adauga bicarbonatul pt prajituri
Si apoi treptat faine bine cernuta
Se trasfera aluatul intr-o tava
Se acopera cu folie
Si se pune in frigider cel putin 4 ore .
Punem apa la fiert cu un strop de sare
Punem grisul incet incet in timp ce amestecam cand apa fierbe
Ne ajutam cu un tel, si apoi cu o paleta de lemn
Apoi cand este fiert, dupa aprox 4-5 min
Il transferam intr-o tava si il acoperim cu folie alimentara in contact direct, astfel evitam pelicula care sa formeaza de obicei
Cand este rece, il punem in mixer
Adaugam portocale confiate
Apoi sa adauga urda in doua etape
Cand este bine amestecata se adauga zaharul
Si apoi aromele (impreuna cu coja de la o jumatate de portocala rasuita, si coaja de la o jumatate de lime rasuit)
Si dupa ce sa amestecat bine, adaugam ouale
Se fac din aluat mai multe mingi si facem niste forme sferici
Umplem cu crema de urda
Sa acopera cu folie si se lasa sa se odihneasca o noapte in frigider
Acoperit cu foie de prospetime
Si apoi
Le dam cu ou usor batut cu tel, cu o pensula
Se pun in cuptor preincalzit la 225 de grade aproximativ 18/20 min.
(Foto: Katalin Sándor)