Emisiune asociată:

Dóra Havas: De La Fermă-N Farfurie
2. sezon 1. parte
Preparare
Pentru piure, curățăm morcovii și îi tăiem în cubulețe.
Îi punem într-o cratiță mică împreună cu supa de bază, cu sarea, cu piperul și cu piperul cu aromă de lămâie și îi fierbem la foc mic, sub capac, timp de aproximativ 20 de minute, până se înmoaie.
Scoatem morcovii moi și îi pasăm cu ajutorul unui blender de mână, adăugând suficient lichid din apa de gătit pentru a obține o consistență cremoasă. Amestecăm untul rămas cu sucul de lămâie.
Condimentăm ambele părți ale feliilor de carne cu sare și cu piper. Încălzim uleiul și untul într-o tigaie mare. Prăjim feliile de carne. Între timp, zdrobim cățeii de usturoi până se descojesc și îi aruncăm alături de carne, împreună cu cimbrul.
Când carnea este gătită, prăjim în tigaie morcovii fragezi și sparanghelul verde.
Pentru servire, întindem piureul pe farfurie și aranjăm deasupra feliile de carne și legumele prăjite, apoi le stropim cu sosul.