Cozonac cu boia şi cu cacao

Preparare

Adăugăm în făină drojdia, zahărul, un vârf de cuțit de sare și gălbenușurile de ou. Amestecăm totul, apoi adăugăm o lingură de grăsime. Frământăm până când aluatul se desprinde frumos de pe mâini. Acoperim aluatul timp de 1 oră și îl lăsăm să crească într-un loc cald.

Amestecăm bine ingredientele pentru umplutură. Împărțim aluatul frământat în 2 găluște, apoi le rulăm în dreptunghiuri alungite pe suprafața de lucru. Ungem una dintre ele cu umplutura de cacao și o rulăm. Se unge celălalt aluat rulat cu umplutura de ardei și se rulează. Strângem cozonacii și îi așezăm pe tava de copt unsă cu unt. Punem 2 lingurițe de zahăr în puțin lapte, amestecăm și ungem cozonacii. Îi lăsăm la crescut aproximativ 1 oră, apoi îi coacem în cuptorul preîncălzit la 200° până se rumenesc.

înapoi la listă