Cozonac vegan cu mac și vișine

Preparare

Aluatul: la început punem o lingură de semințe de in măcinate în 3 linguri de apă. Pentru noi, acest amestec înlocuiește oul de pasăre. Lăsăsm să stea 30 minute, până când amestecul obține o consistență groasă, gelatinoasă. Într-un castron, amestecăm făina, curcuma și praful de copt. Adăugăm lapte de migdale, ulei topit din nucă de cocos, sirop de arțar și semințe de in înmuiate în apă. Aluatul îl frământăm cu mâinile. Îl lăsăm să se odihnească. Între timp, pregătim umplutura. Aluatul odihnit îl întindem pe lemnul dat cu făină. Întindem crema cu mac, punem vișinele și rulăm. Coacem cozonacul aproximativ 20 de minute la 170 de grade. Umplutura:
Toate ingredientele le amestecăm în oală și le aducem aproape de fierbere. Le fierbem puțin, doar până se omogenizează. Lăsăm la răcit.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă