Cremă De Lămâie

Medie
Medie
Multă

Preparare

Făina şi zahărul pudră se amestecă cu untul rece şi făcut cuburi. Se adaugă gălbenuşurile şi se frământă până se leagă. Se pune într-o folie alimentară şi se pune în frigider la odihnit timp de câteva ore. Apoi aluatul se întinde şi se introduce în forma pentru tartă. Sub greutate se pune la cuptor la 190 de grade. Coaja rasă de lămâie şi limetă, zeama de lămâie se amestecă cu zahăr şi unt la aburi. Când untul s-a topit, se adaugă ouăle, cu amestecare continuă, şi se lasă la îngroşat la o temperatură mai scăzută. Se pune deoparte şi se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu busuioc proaspăt şi mărunţit. Între timp, se amestecă 150 g de albuş cu 300 g de zahăr şi se pune la încălzit la aburi până devine ţepos, apoi, în 10-15 minute, se bate până se formează o spumă tare. Crema de lămâie răcită se transferă pe tarta coaptă şi se pune în frigider pentru un timp mai îndelungat. După răcire, se pune la suprafaţă spuma dulce de albuş.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă