Cremşnit De Casă

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Foile de aluat se pun la copt între două tăvi. Între timp, căpşunile se pun la fiert cu zahăr tos, zahăr vanilat şi coajă de lămâie. Pentru îngroşare, se foloseşte amidon, apoi se face pastă cu ajutorul unui blender. Pentru cremă, se pune la încălzit laptele cu frişca lichidă. Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahăr, vanilie măcinată şi zahăr vanilat. Se adaugă la frişca lichidă amestecată cu lapte şi se lasă la îngroşat, cu amestecare continuă. Între timp, se bat spumă albuşurile şi se adaugă cu grijă la crema îngroşată. Se pune o foaie de aluat într-o tavă, se adaugă jumătate din cremă, peste care se pune un strat de sos de căpşuni. Se acoperă cu cea de-a doua foaie.

Fotograf: Katalin Sándor

înapoi la listă