CUBURI DE CARNE DE PORC CU BOIA, PASTE

Preparare

Mod de preparare:
Tăiem carnea în cuburi sau felii, punem sare, piper. Călim în ulei ceapa tăiată mărunt. Punem carnea pe ceapă, ca să se rumenească. Adăugăm boiaua de ardei dulce și amestecăm (nu prea mult ca să nu devină amară boiaua). Turnăm apă peste amestecul obținut și acoperim ca să fiarbă până se înmoaie bine. Când e moale carnea, în smântână amestecăm făina, îngroșăm sosul, mai punem sare și înmuiem totul cu smântâna (putem adăuga smântână acră). Se servește cu pâine făcută la aburi sau paste.

ROLE DE CARTOFI – GARNITURĂ

Mod de preparare:
Curățăm cartofii fierți în coajă, îi răzuim și-i turnăm în mijlocul blatului. Facem o gropiță în care spargem ouăle pe care le dăm cu sare ca să rămână galbene; punem sare și peste cartofi și adăugăm făina. Obținem un aluat destul de tare, pe care îl întindem cu făcălețul. Vom tăia în bucăți egale și vom face role. Rolele pregătite le fierbem în apă fierbinte. După ce le scoatem, le punem într-un vas, unde le stropim cu unt sau cu untură topită. Se pot servi.

înapoi la listă