TV Paprika Logo

Curry dulce cu legume de grădină şi cu orez glutinos

Preparare

Cu o seară înainte, înmuiem orezul în apă rece și-l punem la frigider peste noapte.
A doua zi, fierbem legumele curățate, tăiate după gust, în apă cu sare, una după alta, până devin crocante, apoi le scoatem, le scurgem pe prosoape de hârtie și le lăsăm să se răcească.
Între timp, preparăm baza de curry. Prăjim semințele întregi de coriandru și chimenul într-o tigaie fierbinte, apoi le răcim și tocăm mărunt condimentele prăjite uscate într-un mojar sau într-o râșniță de cafea.
Tocăm fin ceapa verde, lămâiţa thailandeză și usturoiul cu puţin ulei într-un mojar sau într-un robot de bucătărie. Vom avea nevoie de aproximativ 2-2,5 linguri de pastă finită.
Într-o oală sub presiune, sotăm în puțin ulei condimentele tocate fin, legumele și pasta de crab și le rumenim ușor. Le asezonăm după gust cu ardei iute proaspăt tocat, adăugăm roșiile și gătim totul câteva minute. Adăugăm zeama de gătit și fierbem la foc mic timp de 15-20 de minute. Adăugăm laptele de cocos, aducem totul la fierbere și strecurăm. Gustăm și adăugăm puțină sare dacă este necesar.
Fierbem la aburi orezul scurs, folosind un coş de bambus sau, în lipsa acestuia, o strecurătoare acoperită cu un capac peste apă clocotită timp de aproximativ 20 de minute. Îl punem într-un bol, asezonăm cu puțin lapte de cocos și cu sare și îmbogățim cu mango tăiat mărunt. Împărțim orezul pe patru frunze mari de varză, împăturim marginile frunzelor și le înfășurăm bine.
Finalizăm prin prăjirea, în puțin ulei încins, a legumelor și a frunzelor de varză umplute cu orez și le glazurăm cu puțin sos după ce a fost reîncălzit.
Aranjăm cu gust legumele sotate și rulourile pe farfurii, turnăm sosul și decorăm farfuria cu verdeață. De asemenea, putem servi separat felii de limetă, ardei iute și frunze de coriandru.

înapoi la listă