Emisiune asociată:

Delicii Din Cehia Cu Vendy Și Adam
2. sezon 3. parte
Preparare
Mod de preparare:
Înainte de toate, ne pregătim aluatul. Amestecăm toate ingredientele pentru copt, le împachetăm într-o folie de bucătărie și le lăsăm cel puțin 30 de minute să se odihnească în frigider. Forma de prăjitură o ungem cu grăsime și punem aluatul până pe margini.
Curățăm rubarba și o tăiem. Jumătate de rubarbă o punem într-o oală, o acoperim cu apă și lăsăm puțin să fiarbă. Apoi o strecurăm, stoarcem excesul de apă, punem într-o cratiță și adăugăm cealaltă jumătate de rubarbă, ghimbirul răzuit și amestecăm cu zahăr din trestie. Într-o altă cratiță amestecăm cu mixerul până la omogenizare ingredientele pentru umplutură – 3 ouă, mierea, iaurtul, amidonul și zahărul vanilat.
Peste aluatul întins, în forma de copt, punem amestecul cu rubarbă și ghimbir, presărăm 2 lingurițe de budincă de vanilie, apoi turnăm peste tot amestecul de ouă. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C aprox. 35 de minute, până partea superioară a prăjiturii începe să devină aurie.