TORT CU MANDARINE

Preparare

Mod de preparare:
La început, ungem și dăm cu făină de grâu sau cu pesmet forma rotundă pentru tort, cu diametrul de 25/26 cm. Punem cuptorul la preîncălzit la 180 °C și batem albușurile până le transformăm într-o zăpadă tare. Apoi batem gălbenușurile cu zahăr până devin spumă; adăugăm ingredientele lichide și făina. La final amestecăm, manual, totul cu zăpada obținută din albușuri. Aluatul obținut îl turnăm în formă și îl coacem aprox. 15 minute, până ”se roșește” ; verificăm dacă este copt, cu o frigăruie..
Până se răcește blatul, pregătim crema. Frișca o batem cu două întăritoare de frișcă. Când e gata bătută frișca, adăugăm două plicuri de zahăr vanilat, un al treilea întăritor de frișcă și smântână acră. Crema o amestecăm cu mixerul de mână. Când e blatul rece, îl ungem cu o parte din crema pregătită, punem mandarine stoarse, iarăși cremă și apoi întindem totul frumos, ca să fie drept.
La final pregătim o budincă lichidă; toate ingredientele pregătite le amestecăm și le aducem la fierbere, apoi stingem focul. Mai amestecăm puțin și lăsăm la răcit înainte ca să turnăm peste fructe și cremă. Budinca lichidă o turnăm peste desertul pregătit. Tortul obținut îl punem într-un loc răcoros sau în frigider pentru a se răci.

înapoi la listă