Dovleac hokkaido umplut

Preparare

Fierbem arpacaşul într-o cantitate de apă sărată de două ori și jumătate mai multă decât arpacaşul, până când acesta se înmoaie (aproximativ 30 de minute).

Între timp, tăiem dovleacul hokkaido în două, înlăturăm semințele, îl asezonăm ușor cu sare și câteva picături de ulei și îl coacem în cuptorul preîncălzit la 20°C, timp de 25 de minute.

Prăjim baconul tocat într-o tigaie și la jumătatea prăjirii adăugăm ceapa roșie tăiată grosier pentru a se rumeni. La sfârșit, adăugăm nucile tocate.

Adăugăm pătrunjelul tocat fin și amestecul de nuci și bacon în arpacaşul scurs. Condimentăm cu puțin piper proaspăt măcinat și sare dacă este necesar. Adăugăm brânza de capră moale și umplem dovleceii copți în prealabil. Presărăm cu brânză rasă și punem totul din nou la cuptor. Coacem încă 15-20 de minute, până când dovleacul este complet fraged.

înapoi la listă