Fasole cu brânză şi ouă poşate, servite pe pâine prăjită

Preparare

Feliem ceapa foarte subţire. Punem oțetul, zahărul, piperul și apa într-o cratiță mică împreună cu ceapa tăiată felii și o aducem la fierbere. După ce a dat în clocot, o luăm imediat de pe foc și o dăm deoparte, lăsând ceapa să se răcească în oțet.

Dacă folosim fasole din conservă, o scurgem. Fasolea uscată o fierbem în apă sărată cu două frunze de dafin și o scurgem.

Încălzim o lingură de ulei într-o tigaie și adăugăm baconul și ceapa tocate. Le prăjim până se rumenesc, apoi adăugăm vinul alb și fierbem. Condimentăm cu piper măcinat, adăugăm puțin muștar cu semințe și oțet balsamic. La final, adăugăm smântâna de gătit, dăm pe răzătoare brânza și amestecăm până când brânza se topește. Fasolea se adaugă doar după ce avem o bază cremoasă, groasă și picantă. Se adaugă sare doar la sfârșit, dacă felul de mâncare o cere.

Se pune cu lingura pe pâine prăjită, se servește cu ceapă murată și ou poșat.

înapoi la listă