File De Peşte Alb Cu Garnitură De Sparanghel Şi Sos De Iaurt Cu Ardei Gras

Ușor
Ieftin

Preparare

File de peşte alb sau ton cca 500 g se pune pe grătar după ce a fost masat cu puţin ulei şi sare şi piper. Într-o cratiţă cu apă fiartă se opăresc cam 300 g de sparanghel verd timp de 1 min.

Acesta se scoate şi se pune la călit în 20 ml de ulei de măsline împreună cu un căţel de usturoi tăiat rondele timp de 3-4 min după care se scoate din ulei şi se pune deoparte. În acelaşi ulei se pun la călit 50 g ardei gras verde şi 40 g ardei capia tocaţi foarte mărunt. Se lasă cca 2 min şi se ia tigaia de pe foc. După ce s-a mai răcit cam pe la 50 grade C se adaugă 150 g de iaurt gras, sare, piper şi se amestecă obţinându-se un dressing omogen.

Pe o farfurie se pune mai întâi sparanghelul călit apoi sosul de iaurt şi deasupra peştele gri.

înapoi la listă