File de peşte marin în crustă de migdale cu morcovi glasaţi

Preparare

Condimentăm fileurile de pește cu sare și cu piper. Tocăm grosier migdalele într-un robot de bucătărie. Amestecăm cu muștarul și cu coaja rasă de lămâie. Presăm paneul de semințe pe pește. Le așezăm înt-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, ungem cu unt topit și coacem în cuptorul preîncălzit la 160°C, timp de 20 de minute.

Curățăm morcovii și îi tăiem în bucăți de dimensiuni egale.

Punem untul și zahărul într-o cratiță și aducem la fierbere, adăugăm imediat morcovii, una-două linguri de apă și cimbrişorul, acoperim și lăsăm să fiarbă timp de cinci-șase minute.

Apoi îndepărtăm capacul, adăugăm sarea, amestecăm și mai fierbem încă șase-opt minute fără capac, mărind focul. Amestecăm pentru a ne asigura că glazura acoperă uniform morcovii. Se asezonează cu piper la final.

înapoi la listă