File de somon înfăşurat în magold cu capere şi cu roşii

Preparare

Tăiem tulpinile frunzelor de mangold. Scufundăm frunzele mari în apă clocotită câte 20 de secunde pentru a le înmuia ușor.

Tăiem somonul în felii egale și le asezonăm cu sare și cu piper pe ambele părți. Întindem frunzele de mangold și înfășurăm feliile de pește astfel încât mangoldul să înconjoare complet somonul, dar fără a lăsa mai mult de două straturi nicăieri.

Pentru sos, tocăm ceapa și usturoiul și le sotăm într-un amestec de unt și de ulei până se înmoaie. Feliem subțire tulpinile de mangold și le adăugăm la ceapă pentru a le înmuia și pe acestea. Radem coaja de lămâie și le condimentăm cu sare. Când ceapa s-a înmuiat, presărăm cu făină, mai prăjim puțin și adăugăm roșiile tocate și supa de bază.

Condimentăm în continuare cu capere, cu chili și cu suc de lămâie. Lăsăm să fiarbă la foc mic, sub capac, timp de cinci-șase minute, până când roșiile încep să-și elibereze sucul. Adăugăm pacheţelele de somon în mangold și le lăsăm să fiarbă sub capac încă 10-15 minute. La final, adăugăm încă puțin unt și continuăm să le gătim fără capac, până când sosul se îngroașă suficient.

Pentru cușcuș, aducem apa la fierbere într-o cratiță medie, împreună cu sucul de lămâie, cu uleiul de măsline și cu puțină sare. Oprim focul, turnăm cușcușul în cratiță, amestecăm și acoperim. După cinci minute, folosim o furculiță pentru a răsfira boabele aburite şi amestecăm o lingură de unt în cușcuș.

înapoi la listă