Emisiune asociată:

Deserturi De Sarbăotare Cu Prăjiturela
1. sezon 18. parte
Preparare
Încingem cuptorul la 180 grade C/gaz 4.
Într-o cratiță mică punem untul, frișca, zaharul și mierea – lăsăm la foc mic până când începe să fiarbă, timp în care tăiem mărunt nucile sau alunele, adăugăm nucile tăiate, amestecăm puțin, iar apoi adaugăm făină (vom observa că se va forma o pastă moale).
Tapetam o tavă cu hârtie de copt (cea care vine cu cuptorul e numai bună)
Cu ajutorul unei lingurite punem gramajoare din compozitie in tava (lăsăm spațiu între ele, deoarece se vor dilata destul de mult). Băgăm la cuptor pentru 5-6 minute (nu le lăsați să devină prea maronii deoarece se vor întări). Scoatem la cuptor și le lăsăm să se răcească 2-3 minute (nu mai mult pentru ca se vor lipi).